Sprekers 

Hier vindt u meer informatie over de sprekers voor het VTvO Congres op zaterdag 19 november.

De volgende sprekers zullen aanwezig zijn: Miranda van den Berkt, Simone van Dijk, Teresa Cobo (biografie volgt), Ayca Scapora en Lotte Meereboer. 


Miranda van den Berkt 
Miranda van den Berkt studeerde in 2007 af aan de Hogeschool Utrecht, nadat ze eerder een bachelor en master Klassieke Muziek afrondde aan het Conservatorium in Arnhem. Na haar studie logopedie werkte ze 10 jaar in een logopediepraktijk voor kinderen, waar ze zich specialiseerde in articulatieproblemen en oro-myofunctionele therapie (OMFT).  In 2015 ontstond een samenwerking met Nieuwe Helden, verwijspraktijk voor kindertandheelkunde, waardoor Miranda zich uiteindelijk volledig is gaan toeleggen op de OMFT. Dit heeft in 2019 geleid tot de start van haar praktijk Tussen Neus en Lippen, waar ze kinderen en volwassenen met afwijkende mondgewoonten behandelt. Daarnaast is Miranda Buteyko therapeut en behandelt ze mensen met klachten ten gevolge van een disfunctionele ademhaling, zoals astma, COPD, slaap apneu, hyperventilatie en Long Covid. Ook geeft Miranda cursussen en lezingen aan mondzorgprofessionals, onder andere voor de Academie voor Kindertandheelkunde. 


Simone van Dijk
Simone van Dijk studeerde in 2011 af als basisarts aan de Vrij Universiteit te Amsterdam. Tijdens haar laatste co-schap raakte zij gefascineerd door de MKA-chirurgie waar met name de orthognatische chirurgie haar aandacht trok. Begin 2022 ronde zij haar opleiding tot MKA-chirurg af aan het AmsterdamUMC, waarin zij zich extra heeft toegelegd op de orthognatische chirurgie en meer dan 100 osteotomieën heeft verricht. Zij heeft in het osteotomieteam uitgebreide ervaring opgedaan in de volle breedte van de orthognatische chirurgie; van een eenvoudige osteotomie bij een klasse II tot complexe behandelplannen bij craniofaciale afwijkingen. Simone heeft aan meerdere wetenschappelijke publicaties bijgedragen op het gebied van hoofd-hals tumoren. Momenteel is zij als staflid verbonden aan het AmsterdamUMC en daarnaast werkzaam als waarnemend MKA-chirurg. Naast haar interesse in de orthognatische chirurgie staat Simone geregistreerd bij de NVOI en NVTS. 

 

Ayca Szapora 
Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Doen je collega’s, medewerkers, leidinggevenden of klanten niet altijd wat jij wilt? Ayca legt je uit hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen. Ayca neemt je op energieke en humoristische wijze mee in de wondere werking van het brein en laat je de trucjes zien die je hersenen met je uithalen. Ze legt uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren, hoe je verbinding kunt maken en hoe je gedrag van jezelf en anderen kunt veranderen.


Lotte Meereboer
Lotte Meereboer studeerde af in 2006 aan de ACTA en is sinds 2017 tandarts voor orthodontie en OK-Register geaccrediteerd. Al in 2008 startte zij met aligner behandelingen, naast haar werk als algemeen tandarts. Vanaf 2011 richtte zij zich volledig op de orthodontie. Door inmiddels duizenden computer simulaties en behandelingen te hebben uitgevoerd en het volgen van kleine en grote seminars, vooral in het buitenland, kan zij zich al zeer ervaren bestempelen binnen de aligner therapie en behoort zij tot de top 1% van behandelaren in Europa (EMEA). Ze heeft een fijn en klein team in haar praktijk in Amsterdam en volgt momenteel een Master in Science in Malaga. 


Teresa Cobo 
Dr. Teresa Cobo (DDS, MSc, Ph.D) is a Professor at the University of Oviedo and Professor of Postgraduate Training in Orthodontics at the Univ. of Oviedo. She obtained his Ph.D from the University of Oviedo with Maximum qualification, " Sobresaliente Cum laude ", with Extraordinary Award. Dr. Cobo has published more than 30 articles in prestigious journals indexed in the JCR database. Dr. Cobo is currently the coordinator of the Own Title of University Expert in Clinical Orthodontics by the University of Oviedo.


Dagvoorzitter: Bibi Becking 
(UvA 1988) gedifferentieerd tandarts slaapgeneeskundige (2013). 

In 2016 heeft Bibi de opleiding tot klinisch epidemioloog bij het AMC afgerond en in 2020 de master Kieferorthopädie bij de Danube Privat University (DPU) behaald. Zij heeft zich sinds 2000 toegelegd op orthodontie en is werkzaam in een eigen (verwijs)praktijk in Scheveningen. In het bijzonder gaat haar interesse uit naar klinimetrische aspecten in de orthodontie voor kinderen met bovenste luchtwegobstructie en doet hiernaar onderzoek.